0
Doğal ormanlarda oluşan her yangın veya kesim sonrası yapılan ağaçlandırmalarda, sürekli çam dikildi. Yaban hayvanlarını aç bırakan, nesillerinin tükenmesine, tarım alanları ile yerleşim yerlerine çaresiz saldırmalarına yol açan yanlış ağaçlandırma politikasından, milli parklarda olsun yavaş yavaş vazgeçileceği mesajı geldi.
Ahududu, Alıç, Böğürtlen, Çay üzümü, Dut, Gilaburu, Kızılcık, Kızamık, Kuşburnu, Dağ Çileği, Mürver, Üvez, Yaban Mersini, Yemişen, İncir, Ceviz, Kestane, Koca Yemiş, Ahlat... Yaban hayvanlarının yediği daha nice meyveler, bitkiler, filizler. Ormanlarda yaşam döngüsünü \"ağaçlandırıyoruz\" diyerek yok ettiklerimiz.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yaban hayatı için Çanakkale\'de özel meyve bahçeleri oluşturulmaya başlandığını açıkladı. Proje ile arazide bulunan mevcut ağaçlar farklı dönemlerde meyve veren türlere aşılanacak, böylece yaban hayvanlarının besin ihtiyacının kesintisiz karşılanması hedefleniyor.
Eksik ve sorunlu olmasına karşın, en azından sorunun farkına varıldığını gösteren bir adım.
Yaban Hayvanlarının Doğal Ortamlarında Desteklenmesi Projesi kapsamında, ilk adım olarak Çanakkale genelini kapsayacak şekilde kurak geçen yaz boyunca farklı dönemlerde meyve vererek yaban hayvanlarına gıda sağlayabilecek meyvelik alanlar tesis edildi.
Yapılan çalışmalar ile arazide mevcut bulunan ahlat ağaçlarına meyve dönemleri farklı armut, muşmula ve elma türleri aşılanarak ve uygun yerlere meyve fidanları dikilerek yaban hayvanları için uygun beslenme odakları hazırlandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli, avcı dernekleri ve vatandaşların katılımları ile ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde, 700 ağaç, farklı türlere aşılandı. Ayrıca aşı dönemi sonuna kadar bin 500 ağaç daha aşılanacak.
Diğer yandan proje kapsamında insan-yaban hayvanı çatışmasının yaşandığı bölgelere düzenlenecek bir etkinlik ile avcıların ve vatandaşların katılımı ile dut, incir ceviz gibi türlerden 600 adet meyve fidanı dikilecek.
Yaban hayvanlarına karşı olumsuz tavır ortadan kaldırılacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yürütülen bu tip çalışmalar ile zirai arazilerin üzerindeki yaban hayatı baskısının azaltılacağını ve vatandaşların yaban hayvanlarına karşı sergilediği olumsuz tavrın ortadan kalkacağını belirtti.
Eroğlu, \"Proje ile yaban hayatı yaşam alanları meyvelerle takviye ederek, besin miktar ve kalitesini artırmayı hedefliyoruz.\" dedi.
Bu haber 14.4.2018 12:14:22 tarihinde eklenmiştir.
İstanbul'da büyük hazırlık! Kızılelma ve Gökbey İstanbul semalarında...
Biga'ya haftasonu kar geliyor
Öğrencilerimize 'Ücretsiz Yemek' için çalışmalarımızı tamamladık
İŞKUR desteği ile iş hayatında
Çanakkale'ye devasa 'Hükümet Konağı'
'Kaliteli Zeytin Üretimi' projesine AB'den proje desteği
Çanakkale'de kanser cerrahisinde bir ilk!
Güney Marmara Kalkınma Ajansı SOGEP'i ilan etti
Başkan Erdoğan’dan, gazetecilere “Bir Ankara Hatırası”
Çanakkale'de 4 Nüfus Müdürlüğü haftasonu açık
Biga'da şiddetli fırtına apartmanın çatısını uçurdu
Kazdağları'nda kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor
Biga'da alışveriş ve eğlence tüm hızıyla sürüyor
Bursa'da iki tır çarpıştı: 2 yaralı
Dış Ticaret, Ekim rakamları açıklandı
57 yıllık televizyona 10 bin lira değer biçildi
Balıkesir'de iki deprem
İskenderoğlu; En büyük engel zihinlerde ve gönüllerdedir
2023© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.